Wintertijd!


Wintertijd!

AMSTELVEEN - Frank van den Aardweg en Ananda van den Aardweg-Hakfoort zijn samen met Maarten van Egmond de eigenaren van Kasteelheer Groep Bouwkundig Adviesbureau en onder andere gespecialiseerd in thermografisch onderzoek & advies, bouwbegeleidingen & kwaliteitscontroles, duurzaamheidstoepassingen en Technische Beheer voor VvE’s.

De winter doet zijn intrede. Samen met de aanstaande feestdagen voor veel mensen de gezelligste en meest knusse tijd van het jaar. Maar ook het seizoen met de klimatologisch meeste wisselingen, de meeste kou, de kortste dagen en vaak ook de meeste wind.

De bedoeling is dat uw woning u beschermt tegen weer en wind. En alle andere weersinvloeden. Maar wat nu als dit niet helemaal het geval is. Of als u op z’n minst uw twijfels heeft dat dit niet helemaal het geval zal zijn.

Er komen steeds meer producten op de markt die in meer of minder mate de suggestie wekken dat zij u kunnen helpen luchtlekken te voorkomen en uw woning beter te isoleren. Ook de wildgroei aan subsidiemogelijkheden maakt het niet eenvoudiger.

Belangrijk is dat voordat een product wordt toegepast er eerst in kaart wordt gebracht of er (überhaupt) sprake is van luchtlekken of isolatieproblemen. Deze inventarisatie inclusief het uiteindelijke resultaat komt het best tot zijn recht als dit gebeurd door een gespecialiseerde bouwdeskundige.

Deze deskundige weet precies waar hij op moet letten en wat de punten in en van een gebouw zijn welke als ‘zwakke’ schakel kunnen worden aangemerkt. Nadat de bouwdeskundige de locatie goed heeft bekeken en geïnspecteerd met de daarvoor beschikbare instrumenten, worden zijn bevindingen vastgelegd in een rapportage.

Deze rapportage geldt als uitgangspunt van het uiteindelijke stappenplan om een woning goed en (heel belangrijk) in de juiste volgorde te isoleren.

Het is dus heel belangrijk om een specialist hierbij te betrekken en niet als kip zonder kop allerlei subsidies aan te vragen en uiteindelijk fout te isoleren. Fout isoleren lijdt tot enorme problemen. Denk maar eens heel simpel. Als u tijdens een regenbui alleen plastic regenlaarzen aandoet maar geen regenjas aantrekt en ook geen paraplu opzet dan wordt u alsnog kletsnat. Dit gebeurt ook met uw woning indien u deze in de verkeerde volgorde isoleert.

Vaak genoeg worden onze specialisten pas ingeschakeld als het al te laat is. Het kwaad is al geschied. Dat wil zeggen, vaak hebben huiseigenaren een deel van woning geïsoleerd en heeft dit niet tot het gewenste resultaat geleid. De verkeerde producten zijn gebruikt de producten zijn verkeerd toegepast of zoals al eerder gemeld de volgorde is verkeerd.

Dit soort situaties zijn heel vervelend voor de huiseigenaar. Want eigenlijk komt hij van de koude kermis thuis. In deze situatie proberen wij de eigenaar zo goed mogelijk te helpen en bij te staan om alle problemen te verhelpen zodat de woning weer helemaal voldoet!

Rest ons nog om u namens het team van Kasteelheer Groep sfeervolle feestdagen te wensen!

Frank & Ananda van den Aardweg

/upload/178/17747/logo kasteelheer.png
Menu
Veenplaats 19 1182 JW  Amstelveen
020-2620318 info@kasteelheer.nl