Kasteelheer Groep: Winterse kou...


Kasteelheer Groep: Winterse kou...

AMSTELVEEN - Frank en Ananda van den Aardweg zijn de eigenaren van Kasteelheer Groep Bouwkundig Adviesbureau en onder andere gespecialiseerd in thermografisch onderzoek & advies, duurzaamheidstoepassingen en kwaliteitscontroles.

We zitten nog steeds in de winter. Een seizoen waarin wij veel verzoeken krijgen voor het opsporen van isolatieproblemen en vochtlekkages.

Voor 1995 nam men isolatie niet zo nauw. Een huis was een huis. Bij koud weer draaiden we de kachel wat hoger en voelde het al snel comfortabel. Dat veel warmte verloren ging via zogenaamde ‘lekkageplekken’ in de spouw, door ramen en deuren en het dak. Daar was men zich nog niet echt van bewust en dat had dan ook niet zo de aandacht.

In de loop der jaren werd het stookgedrag in combinatie met het milieu steeds belangrijker. Immers de fossiele brandstoffen zullen vroeg of laat opraken en zal meer aandacht moeten worden besteed aan het stookgedrag maar zeker ook aan middelen die zorgdragen dat de warmte in huis blijft.

De afgelopen twintig jaar zijn er wel honderden producten op de markt gebracht die moeten bijdragen aan het voorkomen van warmteverlies. Het juist aanbrengen van deze producten is en blijft een struikelblok. De werking valt en staat tenslotte met een goede verwerking.

Veel van ons werk bestaat uit thermografisch werk. Een vakgebied waarin wij ons hebben gecertificeerd en gespecialiseerd. Recentelijk werden wij gevraagd voor een contra-expertise bij een woning waar een paar jaar geleden de volledige buitenkant was geïsoleerd, maar waarbij de eigenaar zo zijn twijfels had of dit wel goed was gebeurd (hij had binnen vochtplekken op de muren).

Omdat thermografisch werk nauw luistert en het belangrijk is dat er een groot verschil is tussen de binnen- en buitentemperatuur hebben wij in alle vroegte (voor zonsopgang) een onderzoek verricht met een hoogwaardige warmtebeeldcamera.

Op deze beelden was heel duidelijk te zien dat de eigenaar gelijk had. De kwaliteit van het isolerende product was prima, maar het was niet goed aangebracht. Hierdoor waren plekken in de gevel ontstaan waar geen of nauwelijks isolatie aanwezig was, waardoor het middel zijn doel volledig voorbij schoot. En de eigenaar met de gebakken peren zat, terwijl hij toch fors betaald had voor deze klus.

De boodschap voor de eigenaar was niet fijn maar hij wist wel waar hij aan toe was en beraadt zich nu, met onze rapportage in de hand, op de vervolgstappen. Wilt u een vraag stellen aan de specialisten van Kasteelheer Groep. Mail dan naar info@kasteelheer.nl

Frank & Ananda van den Aardweg

/upload/22/2136/logo.png
Menu
Veenplaats 19 1182 JW  Amstelveen
020-2620318 info@kasteelheer.nl