Kasteelheer Groep: 'Van zon naar energie'


Kasteelheer Groep: 'Van zon naar energie'

AMSTELVEEN - Frank en Ananda van den Aardweg zijn de eigenaren van Kasteelheer Groep Bouwkundig Adviesbureau en onder andere gespecialiseerd in thermografisch onderzoek & advies, duurzaamheidstoepassingen en kwaliteitscontroles.

De zomer is in aantocht en dat merk je goed. Het is langer licht buiten, de temperatuur stijgt en de zon schijnt! 

De zon geeft ons veel vertier en velen genieten graag van de zon door bijvoorbeeld een terrasje te pakken of een stuk te gaan fietsen. Maar naast het vertier heeft de zon ons nog veel meer te bieden. Wat dacht u van zonne-energie!

Meer dan 150 jaar geleden werd door een Franse onderzoeker een ontdekking gedaan waarmee eigenlijk gezegd kan worden dat dat de voorloper was van het zonnepaneel zoals wij dat tegenwoordig kennen.

Hij ontdekte dat licht kon zorgen voor het opwekken van elektriciteit. Later heeft zelfs Albert Einstein nog onderzoek gedaan naar dit verschijnsel. In de jaren zestig van de vorige eeuw werden de eerste ‘echte’ zonnepanelen door de NASA gebruikt.

Vandaag de dag zijn zonnepanelen niet meer weg te denken als middel om energie op te wekken. Door de stijgende energieprijs is het voor zowel consumenten als bedrijven en overheden interessant geworden. Maar ook omdat het aanbod al lang niet meer bestaat uit louter blauwgekleurde panelen.

Maar zelfs bestaan al panelen die zijn verwerkt in de dakpannen. Een zeer esthetische oplossing. En wat is leuker dan je eigen energie opwekken!

Voor een nieuw te bouwen kantoorpand zijn wij gevraagd om als specialisten in isolatie en duurzaamheidstoepassingen op te treden, om onder andere toe te zien op het juist toepassen van zonnepanelen. Het kantoorpand wordt voorzien van een plat dak, ideaal voor het plaatsen van (veel) zonnepanelen.

 In alle gevallen is het bepalen van de ligging de eerste stap naar het goed toepassen van de panelen omdat juist de ligging zeer bepalend is voor de opbrengst. In dit geval is het gebouw vrijstaand waardoor wij vrij zijn in de positie van de panelen, denk hierbij niet alleen aan de plaats maar ook aan de schuinte van de panelen alsmede ook de positie van andere objecten op het dak.

Want schaduw van andere objecten op de zonnepanelen heeft een negatieve invloed op de opbrengst. Daarnaast is het heel belangrijk om een juiste omvormer aan te schaffen. Samen met LED-verlichting ontstaat hier een toekomstgericht kantoorpand.

Een pand waar de eigenaren trots op mogen zijn.

Frank & Ananda van den Aardweg

Wilt u een vraag stellen aan de specialisten van Kasteelheer Groep? Mail dan naar info@kasteelheer.nl

/upload/22/2136/logo.png
Menu
Veenplaats 19 1182 JW  Amstelveen
020-2620318 info@kasteelheer.nl