Het huis van je dromen


Het huis van je dromen

Frank en Ananda van den Aardweg zijn samen met Maarten van Egmond eigenaren van Kasteelheer Groep Bouwkundig Adviesbureau en onder andere gespecialiseerd in thermografisch onderzoek & advies, duurzaamheidstoepassingen, bouwbegeleidingen, bouwteammanagement en kwaliteitscontroles.

Nu het al weer een langere periode economisch beter gaat, gaan steeds meer mensen op zoek naar hun droomhuis in een wijk of plaats welke op hen aantrekkingskracht heeft. Er komt heel wat kijken bij de aankoop van een (nieuwe) woning. En hoe en wanneer weet je of je een goede beslissing neemt.

Buiten belangrijke aspecten als de (vraag)prijs van de woning, de stijl van het huis, de buurt waar het huis zich bevindt, de bereikbaar, wel of geen kindvriendelijke buurt, parkeermogelijkheden enzovoort zijn er nog meer aspecten die een belangrijke rol spelen bij de aanschaf van een woning. Het is tenslotte niet zomaar wat. Hoe weet je nou of je geen kat in de zak koopt of dat het allemaal wel financieel haalbaar is?

Uiteraard kan een makelaar veel vertellen over het huis en haar omgeving. Denk hierbij aan de staat van onderhoud, het aantal vierkante meters en ook de sociale samenstelling van de wijk en het voorzieningenniveau in de (nabije) omgeving.
Echter er zijn ook nog een aantal andere (vaak verborgen) bouwkundige aspecten die uw toekomstige woonplezier kunnen beïnvloeden, lastige zaken terwijl een makelaar niet per definitie een gespecialiseerde bouwkundige is.

Juist in de huidige tijd waarin geïnteresseerde kopers vaak in de rij staan voor juist dié ideale woning is het zaak om niet het verstand te verliezen. In sommige regio’s van ons land wordt zelfs al ongezien een bod uitgebracht. Wat ons betreft kan dat heel onverstandig zijn. Juist in een oververhitte markt kan het goed zijn om een (bouw)-deskundige de te koop staande woning te laten beoordelen zodat de koper zeker is van zijn zaak.

Kort geleden werden wij benaderd door een potentiele koper die graag wilde dat een bouwdeskundige de woning die hij op het oog had zou beoordelen omdat hij het gevoel had dat er iets niet helemaal pluis was.

Uiteraard hebben wij dit gedaan. Wij hebben de woning grondig geïnspecteerd en konden deze opdrachtgever geruststellen, op een paar kleine, niet onoverkomelijke gebreken na, was de woning in prima staat en waren er geen grote bouwkundige gebreken. Niks stond deze opdrachtgever nog in de weg om een bod uit te brengen op zijn droomhuis.

Frank & Ananda van den Aardweg

Wilt u een vraag stellen aan de specialisten van Kasteelheer Groep.
Mail dan naar info@kasteelheer.nl

 

Tip van de maand

Met een bouwkundige keuring voorkomt u dat u een kat in de zak koopt! Dus 'Bezint eer ge begint'

 

 

 

 

/upload/22/2136/logo.png
Menu
Veenplaats 19 1182 JW  Amstelveen
020-2620318 info@kasteelheer.nl