Column: Duurzaamheid is hip!


Column: Duurzaamheid is hip!

Frank en Ananda van den Aardweg zijn samen met Maarten van Egmond eigenaren van Kasteelheer Groep Bouwkundig Adviesbureau en onder andere gespecialiseerd in thermografisch onderzoek & advies, duurzaamheidstoepassingen, bouwbegeleidingen, bouwteammanagement en kwaliteitscontroles.

Of u nu de krant openslaat of het journaal kijkt, grote kans dat minimaal één of meerdere items gaan over duurzaam, energiezuinig of passief wonen. Maar ook een grote kans dat u door de bomen het bos niet meer ziet. Wat betekenen al deze termen en wat kunnen ze voor u betekenen?

Ook binnen ons bedrijf heeft duurzaamheid en energiezuinigheid alle aandacht, zowel bij grote als bij kleine projecten. Maar ook bij onze algehele bedrijfsvoering hebben wij oog voor energiezuinigheid en duurzaamheid. Zo hebben wij samen met ruim twintig andere partijen het manifest Duurzaamheidpartners Amstelveen ondertekend. Hiermee geven wij aan dat wij duurzaamheid omarmen en uitdragen.


TIP VAN DE MAAND:
Gebruik bewegingsmelders
in ruimtes waar u niet vaak komt.
Dit voorkomt onnodig energieverbruik!Nog te vaak wordt gedacht dat energiezuinig of duurzaamheid suf en saai is. En alleen maar aantrekkelijk is voor de, bij u en ons wel bekend, stereotype milieufanaten.

Dit is allang niet meer zo! Kijk maar eens naar de elektrische auto’s die de afgelopen jaren op de markt zijn gekomen. Het ene merk nog luxer dan de ander. En allemaal zeer compleet. De tijd dat je je schaamde om in een elektrische auto te rijden is allang voorbij! Elektrisch rijden is hip én modern!

Maar ook met woningen is op het gebied van duurzaamheid veel mogelijk. Het eerste waaraan gedacht wordt zijn vaak de zonnepanelen al dan niet in combinatie met een zonneboiler. Maar er is en kan veel meer. Ook zaken waar niet op de eerste plaats aan gedacht wordt.

Veel van onze opdrachtgevers die een nieuwe woning willen gaan bouwen of die een grote verbouwing gepland hebben, adviseren wij op het gebied van deze duurzaamheidtoepassingen. Zowel ‘zichtbaar’ als ‘onzichtbaar’.

De ‘onzichtbare’ hebben vaak nog meer effect dan de ‘zichtbare’ toepassingen. Denk hierbij eens aan triple-glas. Dit is nog niet in het bouwbesluit (de minimale technische eisen waaraan alle bouwwerken moeten voldoen) verwerkt.

Maar is wel een heel belangrijk onderdeel in het energiezuinig maken van een woning. En zo zijn er meer voorbeelden van duurzame/energiezuinige toepassingen die door de wetgever (nog) niet verplicht zijn gesteld. Keuzes die bij ons wel vanzelfsprekend zijn.

Frank & Ananda van der Aardweg

Wilt u een vraag stellen aan de specialisten van Kasteelheer Groep. Mail dan naar info@kasteelheer.nl
Deze bedrijfscolumn is ook verschenen in AmstelveenZ Magazine N0.18 - Februari 2017

/upload/22/2136/logo.png
Menu
Veenplaats 19 1182 JW  Amstelveen
020-2620318 info@kasteelheer.nl