Bouwbegeleider, pure luxe of noodzaak?


Bouwbegeleider, pure luxe of noodzaak?

Frank en Ananda van den Aardweg zijn eigenaren van Kasteelheer Groep Bouwkundig Adviesbureau en onder andere gespecialiseerd in thermografisch onderzoek & advies, duurzaamheidstoepassingen, bouwbegeleidingen en kwaliteitscontroles.

Het verbouwen of nieuw bouwen van een huis is een complexe zaak. Vanaf het idee tot aan de realisatie dienen veel stappen gezet te worden en veel beslissingen genomen.

Of het nou gaat om een relatief kleine verbouwing of om het realiseren van een droomhuis, er komt een moment (in de beginfase) dat de opdrachtgevers bij zichzelf nagaan of de coördinatie door hen zelf gedaan kan worden of dat ze iemand nodig hebben die als (bouw)specialist alle facetten van de bouwladder als een tweede natuur eigen is.

De voordelen van het in de arm nemen van een bouwbegeleider zijn enorm maar ook zeer divers. Stel, u heeft een mooie kavel op het oog en heeft eigenlijk wel het plan om deze aan te kopen om hier uw nieuwe woning op te gaan bouwen. Maar waar begint u? Wat zijn de eerste stappen? Hoe komt u erachter wat wel en niet kan op deze droomplek?

Voordat u overgaat tot aankoop kunt u al een eerste gesprek voeren met een bouwdeskundige welke voor u goed kan inschatten wat de kansen zijn en of uw ideeën haalbaar zijn. Zowel op het gebied van afmeting, vormgeving maar ook op het gebied van de financiële haalbaarheid.

Na deze fase blijft de bouwdeskundige betrokken bij het proces. Dit kan betekenen dat de deskundige de opdrachtgevers adviseert op het gebied van een praktische indeling van de woning maar ook op het gebied van energie- en onderhoudsmanagement.

Uiteraard passen wij bovenstaande ook op de zakelijke markt toe. Want het realiseren van een nieuw te bouwen kantoorgebouw is minstens net zo’n uitdaging als van een droomhuis. Wist u dat een goede bouwbegeleider u behoedt voor keuzestress? En onnodig meerwerk voorkomt?

Sinds ruim een jaar mogen wij ons de bouwbegeleiders noemen van een zakelijke opdrachtgever welke onze deskundigheid heeft ingeroepen bij het realiseren van zijn nieuwe energieneutrale kantoorpand.

Hierbij gaat het echt van idee en ontwerp t/m de uiteindelijke (turn-key)oplevering. Het betreft het compleet ontzorgen van het bouwproces, zodat de opdrachtgever zich kan blijven focussen op de dagelijkse werkzaamheden. En waar vele jaren met volle tevredenheid gewerkt kan worden.

Frank & Ananda van den Aardweg

Wilt u een vraag stellen aan de specialisten van Kasteelheer Groep. Mail dan naar info@kasteelheer.nl

/upload/22/2136/logo.png
Menu
Veenplaats 19 1182 JW  Amstelveen
020-2620318 info@kasteelheer.nl